Apartmani Milka su PROMIJENILI naziv u APARTMANI MARULA. Kliknite OVDJE za prijelaz na nove stranice.

Apartmani Milka

Apartmani Milka

Zaostrog

Zaostrog - Apartmani Milka

Adresa: Stjepana Radića 23, 21334 Zaostrog, Hrvatska

Zemljopisni položaj

Zaostrog je mjesto u sastavu Općine Gradac, koja teritorijalno i administrativno pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ima oko 380 stanovnika, koji su se oduvijek bavili poljoprivredom i ribarstvom, a u novije vrijeme i iznajmljivanjem apartmana. Susjedna mjesta su Brist, Drvenik, Gradac i Podaca. Nalazi se u južnom dijelu makarskog primorja. Mjesto je dobilo ime po tvrđavi Ostrog koja se spominje još za vrijeme cara Konstantina Porfirogeneta.

Zaostroški samostan

U Zaostrogu se nalazi preko petsto godina star franjevački samostan koji je karakterističan po visokom zvoniku. U samostanu turisti mogu razgledati muzej u kojem se nalazi etno zbirka, galerija, arhivski fond i knjižnica s oko 20 000 knjiga . U ovom samostanu je stvarao i poznati hrvatski pjesnik, književnik i filozof fra Andrija Kačić Miošić te fra Ivan Despot hrvatski književnik i pjesnik. Fra A.K. Miošić u Zaostrogu se školovao, stupio u franjevački red, stvorio sva svoja književna djela, umro, a u samostanu je i pokopan (1760.). Često se samostan u Zaostrogu naziva i "Kačićev samostan". U samostanu se nalazi i stalna galerija slika jednog od najpoznatijih živućih hrvatskih slikara Mladena Veže rođenog u Bristu 1916. godine.

Korisne informacije

Ljetna zbivanja

Diljem Makarske rivijere u ljetnim mjesecima se organiziraju mnogobrojne fešte, koje su specifične po tomu što se na jednom mjestu susretne i po nekoliko tisuća domaćih i inozemnih gostiju koji uživaju u mnogobrojnim ribljim specijalitetima, dalmatinskom pršutu i vinu, a sve skupa bude popraćeno nastupima estradnih umjetnika.

Za goste željne aktivnijeg odmora u neposrednoj blizini je planina Biokovo, koja omogućuje planinarenje i prekrasan pogled na južno-dalmatinske otoke.

Za vrijeme ljetnog odmora, Zaostrog svojim gostima preporuča posjet otoku Zlarinu, na kojem se krajem mjeseca srpnja održava Večer otočnih nota "Bodulska balada", gdje se pjesmom i glazbom dočaravaju otoci, život na njima.

Početkom kolovoza u Gradu Sinju održava se tradicionalna Viteška igra "Sinjska alka".

Za pogledati "Morešku" i "Kumpanju" dovoljno je otići na otok Korčulu, koji se nalazi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Sredinom kolovoza, na rijeci Neretvi (od Metkovića do Ploča - 22,50 km) se održava popularni "Maraton lađa" - amatersko sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila-lađa, najmasovnije i najgledanije natjecanje u Hrvatskoj.

Zaostrog se nalazi u blizini auto puta, trajektnog pristaništa i aerodroma u obližnjem gradu Splitu, tako da turisti mogu u vrlo kratkom vremenu stići do najudaljenijih destinacija na dalmatinskim otocima i unutrašnjosti Hrvatske.

Apartmani Milka su noviji apartmani među apartmanima Zaostroga.